Suomen Kansallismuseossa on nukkekotinäyttely alkaen 12.11.2010. 

Väinöläni lähti sinne vuoden päiviksi näytteille, joten tällä viikolla kuskasimme Esan kanssa talon ja tavarat Helsinkiin ja yhden piitkän päivän laitoin taloa kuntoon. Siellä se nyt sitten odottaa näyttelyn avautumista. Kotona näyttää kyllä aika tyhjältä, kun talo on poissa silmistä!!

Tässä infoteksti näyttelystä:

Unelmien koti. Nukkekodit Suomen kansallismuseossa -

näyttely 12.11.2010 - 6.11.2011

"Unelmien koti -näyttelyssä ovat esillä kaikki Suomen kansallismuseon kokoelmiin kuuluvat nukkekodit 1800-luvun puolivälistä 1970-luvun loppuun.
Ne tarjoavat hyvän läpileikkauksen nukketalojen maailmaan sekä yhteiskunnassa tapahtuneisiin muutoksiin.

Nukkekodit ovat toimineet aikuisten maailman heijastuksena lasten maailmassa matkalla kohti aikuisuutta. Niiden avulla tytöt harjoittelivat - tietoisesti tai tiedostamatta - talouden hoitoa. 1900-luvun alkuun asti nukkekodit kuvastivat varakkaan keskiluokan tai yläluokan elinympäristöä yhteiskunnassa, jonka kerroksellisuus oli korostunutta ja selväpiirteistä.

Näyttelyssä on mukana myös joitakin poikien leikkeihin kuuluvia pienoismaailmoja, jotka kertovat toisenlaisista painotuksista kasvatuksessa.
Näyttelyn harvinaisuuksia ovat muutamat 1700-luvun alusta peräisin olevat hollantilaiset hopeiset nukketalon esineet. Nukketalojen rakentaminen on myös aikuisia kiehtova harrastus. Itse tehdyt sisustukset ovat haaste taidoille ja oman miniatyyrimaailman kokoaminen tarjoaa mielikuvitukselle loputtomat mahdollisuudet."

Talo ammottaa tyhjyttään aamulla..

Tässä vaiheessa illalla alkoi olla jo se olo, että yhdelle päivälle on riittävästi nukkekoteillut :D Alimmaisen kerroksen huoneiden sisustus on menossa..Oli mulla toki apulaisiakin mukana, kiitosta vaan Esalle ja Lotalle! Aika ihana päivä oli kaiken kaikkiaan!

My dollhouse Väinölä is in exhibition on the National Museum of Finland. The exhibition takes nearly year, so now there is quite empty space at home!