Nyt sain sitten toisenkin työn alla olleen kapiokirstun valmiiksi. Tämän kanssa kyllä paloi sitten käämitkin ;) Nimittäin saranointi epäonnistui ja vaikka olen jo kertaalleen saranat irroittanutkin ja ruuvannut uudelleen, niin edelleen jostakin panttaa, eikä kansi mene kiinni kunnolla.. voi kettu että harmittaa.. ehkä kannattaisi ensin tehdä saranointi ja sitten vasta maalata kuvioita monta tuntia. Viime kesänäkin tein jouluisille Nukke- ja Nallemarkkinoille kolmea kapiokirstua, enkä yhtäkään kehdannut myyntiin laittaa juuri saranoiden vuoksi, tälle taitaa käydä samoin.Suunnitelmissa siis oli, että tämä menee Wanhanajan lelumarkkinoille.. katsotaan kun saan mieleni takaisin, josko käyn vielä kirstun kimppuun ja koitan korjata..

1477273.jpg

1477276.jpg

1477274.jpg


Sitten ihan yleistä asiaa.. tai siis sellaisia asioita, joita usein kommenteissa/sähköpostitse kysytään ja olen vastaillutkin, mutta kaikki eivät kommentteja lue niin tiivistän tähän.

Markkinat joista puhun ja jonne yritän jotakin omaakin tuotosta tehdä, ovat ensi kesänä järjestettävät Wanhan ajan lelumarkkinat. Lisätietoja saa mieheltäni Esalta, yhteystiedot löytyy tuolta linkin takaa

Koristemaalaukseen käytän ohuenohuita siveltimiä, pitkään käytin myös itse tuunaamiani paksuista siveltimistä nypittyjä versioita. Nyt kuitenkin ostin kerran askarteluliikkeestä siveltimen jossa on huiman pitkät karvat ja se on osoittautunut kaikkein parhaaksi, koska yleensä aina käy niin että kesken vedon maali loppuu ja jatkospaikka ei ole kaunis, vedot pitää saada kerralla onnistumaan.

Väinölästä kirjoitan parasta-aikaa kirjaa. Tarkoitus on kuitenkin tehdä se vasta sitten kun talo on kokonaan valmis. Kaksi huonetta siis vielä on tekemättä. Kirjaan tulee tarinaa/kuvia Väinölästä ja ohjeet niihin huonekaluihin ja tarvikkeisiin jotka olen taloon itse tehnyt.

Teen tätä nukkekotihommaa puhtaasti harrastuksena eikä aikani ole millään riittänyt ihan kaikkiin kysymyksiin varmasikaan vastaamaan, joten pahoitteluni, jos jotakin on jäänyt epäselväksi. Myös ohjeiden teko vie hurjasti aikaa ja tietenkin myös siinä valmistusvaiheessa, kun kameraa pitää näppäillä koko ajan, joten en ole pystynyt sitä mukaa ohjeita väsäämään, kun niitä pyydetään. Ohjeeni sijaitsevat kotisivuillamme, jossa jo levytilakin uhkasi loppua kesken, joten nyt pitää priorisoida, mitä sinne laitan.

 Käyn kaukana kotoa päivätöissä ja tuo meidän kauppa Nukkekoti ja Lelu on Esan heiniä, vaikka siellä kovasti mukana säädänkin. Tämä nukkekoteilu siis ei ole ammattini (eikä oikeastaan Esankaan, vaan hän on päätoimisesti koti-isä ja harrastukseksi nukkekotikauppias) vaan ammatikseni teen ohjelmistosuunnitteluinsinöörin töitä. Näin ollen en ehdi enkä astmani&allergiani vuoksi edes pysty tekemään kalusteita tilauksesta/nettikauppaamme myyntiin. Olen hetkittäin siinä kunnossa, että en voi edes ajatella mitään pölyävää hommaa, eikä meillä kyllä ole tällä hetkellä edes verstasta vaan värkkäilen näitä yleensä tuossa keittiön pöydän nurkalla.. että sellaista vuodatusta :)

I made also this chest from aspen.