Tuunailin jo aiemmin tekemääni renginkaaappia maalaamalla oveen kukon kuvan.

Minulta on paljon kyselty eri materiaaleista, puutavarasta, liimoista, maaleista ym. ja kerään nyt tähän postaukseen omia kokemuksiani. Laitan tuotteiden mukaan linkin nettikauppaamme, josta pääsee näkemään tuotekuvauksen, joten suonette anteeksi tämän mainospläjäyksen :)

Moni on kysynyt, pystyykö Euro-minis puulevyä leikkaamaan kotikonstein. Nyt kun en ole itse päässyt mitään sahaamaan, olen todennut että kyllä pystyy. Eurominin puulevyllä siis tarkoitan näitä 2.5mm ja 3mm levyjä.

Lisäksi käytän paljon töissäni ohuita vanereita, joista ohuemmat voi leikata ihan saksilla (kunhan ei nyt ihan parhaimpia saksia siihen uhraa) :)

Kahvitikut ja spaattelit toimivat materiaalina sekä huonekaluissa, että lattioissa, katoissa ja paneloinneissa.

Jiirisakset ovat mattoveitsen ja kirurgin veitsen ohella ne työkalut, joilla puuta muokkaan. Leikkuualusta ja tämä kirurgin veitsi on eniten mieleeni, tuon erittäin pienen terävän kärjen ansiosta.

Huonekalujen koristeluun käytän usein valmiita sorvauksia, nuppeja ja listoja.

Maaleina käytän pääasiassa Plaidin vesiohenteisia akryylimaaleja. Ne kuivuvat nopeasti, eivät haise ja pensselit voi pestä vedellä. Pinnasta tulee mielestäni kauniin sileä, varsinkin jos malttaa tehdä välihiontaa ja hioo kevyesti lopullisenkin pinnan.

Liimoina olen todennut Tacky Glue liimat parhaiksi.

Kangastöissä käytän perinteistä Tacky glueta tai Quick dry versiota. Näistä tuo perinteinen on paksumpaa ja tahmeampaa, mutta tuo Quick dry sensijaan kuivahtaa nopeammin. Puutöissä sen sijaan on aivan verrattomaksi osoittautuneet Fast Garb ja Super Thick liimat, jotka ovat hyvin tahmaisia ja tarttuvat kiinni hetkessä. Näin on huonekalujen liimaaminen paljon helpompaa kun yleensä työtä pitelee käsin puristuksissa.

Myös tapetit sekä tapettina käyttämäni kankaat olen nykyisin liimannut yllä mainituilla liimoilla, lähinnä tuolla Quick dry versiolla.

Toivottavasti näistä kokemuksista on nyt jotakin hyötyä jollekin :)

I painted the cock for the cabinet. Also some info about the materials I use in my work.